Over ons

In 2004 begon Peter Verboom een wijngaard op het landje in Ter Aar dat in de volksmond bekend stond als Naescas, een verbastering van ‘naast Cats’. Hij plantte op een halve hectare grond vier druivenrassen. De Regent- en Rondodruif voor de rode en rosé wijn; de Palatina- en Solarisdruif voor de witte wijn. Deze druivensoorten zijn ontwikkeld en getest in Duitsland en zeer geschikt voor de Nederlandse bodem en het klimaat.

De nieuwe eigenaren (Jeroen en Lotte) werken volgens biologische teelt principes weten daarmee een hoge kwaliteit van de wijn te behalen.


Team Naescas

Jeroen Wismans en Lotte Kooistra namen in augustus 2017 de wijngaard en wijnmakerij over. Sinds 2018 is Erik Veltman aangesloten als derde wijngaardenier. 

Certificaten en recensies

Naescas wijnen wonnen in de afgelopen jaren diverse

medailles en WIN keurzegels van de Nederlandse Wijnkeuring.

 

De wijnen van 2018 (rood, wit, rosé en mousserend) werden door ons eigen proefpanel met enthousiasme onthaald. Hoe kon het ook anders na zo'n fantastische zomer? 

Publicaties

NAESCAS komt rijkelijk aan bod in het boek 'Nederland nieuw wijnland'. Therèse Boer zegt hierin over de Naescas rode wijn: "Zachte zuren, vanille, sappig.  Verbazingwekkend goed!"